Connect Meeting Corporaties

Connect Meeting

Connect Meeting: Vastgoed, Fraude en Integriteit
Bij Hofmeier geloven we dat je door kennis en ervaring met elkaar te delen uiteindelijk samen meer bereikt. Daarom organiseren wij voor onze klanten regelmatig inspirerende en informele Connect Meetings. Op donderdag 12 maart werd in het koetshuis van kasteel de Haar een Connect Meeting georganiseerd met als thema Vastgoed, fraude en integriteit. Het was een zeer geslaagd evenement met Frans Bovenschen en Robin van Galen als boeiende sprekers.
Frans Bovenschen heeft als ervaringsdeskundige de aanwezigen aan de hand van spraakmakende voorbeelden gewezen op enkele belangrijke fraude en integriteitvraagstukken binnen de corporatiesector. Het merendeel van de aanwezigen gaf aan zelf met fraude en integriteitvraagstukken te maken hebben gehad. Fraude en integriteitvraagstukken binnen de corporatiesector zijn niet iets van de laatste jaren, maar gaan al terug tot de jaren zeventig met de eerste ABC-transacties tussen beleggers en corporaties. Belangrijkste advies dat Frans meegaf, is goed te kijken naar je omgeving en daarbij ook je onderbuikgevoel te volgen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Preventief kunnen corporaties werken met een integriteitscode en het uitvoeren van een risicoscan. Nog belangrijker is het creëren van bewustzijn bij de medewerkers en fraude en integriteit bespreekbaar te maken binnen de organisatie.

Robin van Galen (coach van het Nederlands dameswaterpoloteam dat in 2008 de gouden Olympische medaille behaalde) heeft gepassioneerd zijn kijk gegeven op het coachen van een team. Als bondscoach in de sportwereld, maar ook als leidinggevende in het bedrijfsleven moet je te allen tijde als leider van de groep integer en betrouwbaar zijn. Robin heeft daarbij aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken en ambitie de revue laten passeren. Het belangrijkste advies dat Robin meegaf, is dat het gaat om het beste team en niet om de beste speler. Het beste team en topprestaties kun je creëren door een helder gezamenlijk doel te bepalen, binnen het team elkaar te accepteren en elkaars talenten te bewonderen op weg naar het gezamenlijke doel.
Houd onze website in de gaten voor de volgende Connect Meeting. Voor meer informatie over Hofmeier of onze dienstverlening in de corporatiesector kunt u contact opnemen met
Peter van Gilst, Sector Manager Corporaties 06-51 41 59 46


 
Email
LinkedIn
LinkedIn 

« Terug