Wobbe van der Meulen versterkt het corporatie-expertteam

Wobbe van der Meulen versterkt per 1 maart 2016 het corporatie-expertteam van Hofmeier. Hij leidde eerder de adviesgroep Wonen bij BMC Advies en was o.a. werkzaam voor Aedes, brancheorganisatie van de corporatiesector, en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Mr. Wobbe van der Meulen, van oorsprong fiscalist, gaat zich bij Hofmeier bezighouden met het begeleiden en adviseren van corporaties op strategisch en beleidsinhoudelijk gebied. Hij maakt in deze trajecten onderdeel uit van Hofmeiers team van corporatiespecialisten.
 ‘Hervormingen dwingen corporaties om belangrijke strategische keuzes te maken, bijvoorbeeld over hun ‘wensportefeuille' en de inrichting van hun organisatie daarop. Kies je echt voor de onderkant van de markt, of wil je ook woningen hebben voor het middensegment?'.

Extern toezicht is volgens hem een ander onderwerp dat belangrijke aanpassingen vraagt van corporaties. Dat toezicht wordt sinds 2015 uitgevoerd door Autoriteit woningcorporaties, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

‘Het toezicht van het ministerie, zo weet ik uit mijn tijd bij Verkeer en Waterstaat, is in eerste aanleg erg zwart-wit. Iets klopt of niet, want zo moeten de mensen bij de inspectiediensten ook naar bijvoorbeeld vliegtuigen of bruggen kijken. Dat is even wennen voor veel corporaties, die nooit echt aan toezicht onderworpen waren. Daarbij komt dat corporaties door veranderd toezicht plannen en strategische keuzes veel meer moeten uitwerken en toelichten. Samen met de andere corporatie-experts van Hofmeier ga ik hen daarbij helpen.' 

  

« Terug