Vertrouwen en flexibiliteit zijn dé sleutelwoorden

Studentenhuisvester DUWO blijft groeien. Dat betekent extra werk op allerlei vlakken, ook op financieel-administratief gebied. Leonie van Meel, Finance Manager bij Hofmeier, ondersteunt DUWO hierbij, ook tijdens haar sabbatical op Curaçao. "De samenwerking in Nederland en op afstand is uitstekend", aldus Sjors Hartman, directeur Financiën bij DUWO.

Sjors Hartman kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Hofmeier en Leonie van Meel gedurende het halfjaar dat ze op Curaçao woonde en een aantal dagen werkte voor DUWO. "De flexibele instelling van alle partijen en het vertrouwen dat we in elkaar hebben, heeft ervoor gezorgd dat we heel tevreden zijn over hoe het is gegaan." Zo tevreden dat Van Meel nog steeds voor DUWO werkt, hoewel was afgesproken dat ze na terugkomst in Nederland in een paar weken de lopende zaken zou afronden.

Groeien en nog eens groeien
DUWO biedt betaalbaar onderdak aan ruim 30.000 studenten uit binnen- en buitenland. "Het bedrijf groeit gestaag door fusie en uitbreiding en heeft inmiddels 175 medewerkers en vijf vestigingen. Hartman: "Door alle ‘drukte' die dit met zich meebrengt liepen we financieel-administratieve achterstand op. De VPB was blijven liggen, op zich niet rampzalig want daar mag je wel wat langer over doen, maar we moesten wel een professionaliseringsslag maken."Financieel manager bij DUWO Petra Hofsteden, kende Hofmeier en Van Meel, het contact was dus snel gelegd. "Hofmeier, Leonie en wij wilden snel en flexibel schakelen, dus we waren er ook binnen korte tijd uit. Eén gesprek en een paar telefoontjes later lag het contract al op de digitale deurmat."

Samenwerken op afstand
Het plan was dat de werkzaamheden van Van Meel voor DUWO afgerond zouden zijn voor zij naar Curaçao zou vertrekken. Maar zo liep het niet. "Ze stond altijd open voor vragen vanuit onze organisatie en is een harde werker, flexibel, zelfstandig, loyaal en initiatiefrijk. Mensen met deze kennis en ervaring zijn moeilijk te vinden en we wilden dan ook geen afscheid van haar nemen, ondanks haar sabbatical."Zo gezegd zo gedaan. Hofmeier, DUWO en Van Meel gingen wederom om tafel. "We hebben goede afspraken gemaakt over het aantal uren en het werk dat Leonie zou doen in die periode." Het ging om afgebakende taken met betrekking tot de VPB, "die nooit klaar is", aldus Hartman. "Regelmatig was er overleg via WhatsApp en mail en Leonie stuurde periodiek een update. Het liep goed, ze had het onder controle. Wij hebben de samenwerking op afstand als prettig ervaren."

Geen afscheid
Terugkijkend op de samenwerking op afstand zegt Hartman: "Het past wel bij ons als organisatie om zo'n avontuur aan te gaan. DUWO is onconventioneel en niet te flauw om wat te proberen. Wij zijn geen organisatie die zich laat leiden door regels en procedures, als iets goed voelt dan doen we dat. Dat geldt natuurlijk ook voor Hofmeier, zij hebben die flexibele instelling ook. Natuurlijk maak je goede afspraken, maar het draait uiteindelijk om vertrouwen. Vertrouwen in Hofmeier en in Leonie."Eenmaal terug is de samenwerking verlengd met een aantal maanden. "Leonie houdt zich inmiddels bezig met meer zaken dan alleen de VPB, zoals rapportages, begroting, jaarrekening, marktwaarde van het bezit in verhuurde staat, et cetera. Binnenkort zitten we weer met zijn allen om tafel om te kijken hoe we verder gaan."   

« Terug